Naar bereid je voor op het sollicitatietraject

Tip#1: Maak een duidelijk cv

Je cv is het eerste moment waarin je je presenteert. Een werkgever of recruiter gebruikt de informatie in je cv als leidraad om te bekijken of jij past bij de functie die openstaat. Zorg er dus voor dat je cv een overzichtelijk beeld geeft van je werkervaring รฉn je persoonlijkheid!

Hieronder volgen 5 punten die je helpen een duidelijk en interessant cv te maken.

๐Ÿญ. ๐—๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ผ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป๐—ณ๐—ผ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ

Je wilt uiteindelijk dat er contact met je opgenomen wordt dus vermeld daarom altijd je naam, je e-mailadres, en telefoonnummer. Zet in je persoonlijke gegevens ook je geboortedatum ( en -plaats). Je kunt hier eventueel ook de link naar je LinkedIn profiel vermelden. Deze informatie hoeft niet standaard bovenin te staan, maar mag ook links of rechts in je cv komen.

๐Ÿฎ. ๐—๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด

  • Zet je meest recente werkervaring bovenaan! En werk zo het rijtje af tot aan je eerste werkervaring.
  • Noem de naam van het bedrijf, hoe lang je er gewerkt hebt, en welke functie je had. Beschrijf in een paar korte zinnen welke werkzaamheden je uitvoerde en wat je bereikt hebt.
  • Ben je al wat langer actief op de arbeidsmarkt? En heb je veel werkervaring bij verschillende bedrijven? Zorg ervoor dat de werkervaring die aansluit bij de functie voldoende opvalt. Dit kun je doen door deze werkervaring "vet" te maken. Vertel hier ook meer over de relevante werkzaamheden.

๐Ÿฏ. ๐—ข๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด, ๐˜€๐˜๐˜‚๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐—น๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ถ๐—ณ๐—ถ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ป

Het vermelden van je opleiding en behaalde certificaten is belangrijk in een cv. Vaak wordt er een bepaald werk- en denkniveau gevraagd dat nodig is om de functie te kunnen uitoefenen. Wanneer je je opleiding of behaalde certificaten benoemd, geef je aan dat je dit niveau hebt.

๐Ÿ’. ๐Ž๐ฏ๐ž๐ซ๐ข๐ : ๐‡๐จ๐›๐›๐ฒโ€™๐ฌ, ๐ฏ๐ซ๐ข๐ฃ๐ฐ๐ข๐ฅ๐ฅ๐ข๐ ๐ž๐ซ๐ฌ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค, ๐ญ๐š๐ฅ๐ž๐ง

Hiermee geef je een inkijkje in jou als persoon. Je kunt dit zeker op je cv zetten, maar houd het kort en bondig! Als er vaardigheden en hobbyโ€™s zijn die relevant zijn voor de functie, laat het verband dan ook zien. Bijvoorbeeld: Je solliciteert op de functie constructiebankwerker / lasser. Als je in je vrije tijd graag kunstwerken maakt met staal en je hiervoor ook vaak last, zet dit dan zeker op je cv en niet alleen: Ik maak kunst.

๐Ÿ“. ๐’๐ญ๐ž๐ฆ ๐ฃ๐ž ๐œ๐ฏ ๐š๐Ÿ ๐จ๐ฉ ๐๐ž ๐Ÿ๐ฎ๐ง๐œ๐ญ๐ข๐ž ๐ฐ๐š๐š๐ซ ๐ฃ๐ž ๐จ๐ฉ ๐ฌ๐จ๐ฅ๐ฅ๐ข๐œ๐ข๐ญ๐ž๐ž๐ซ๐ญ.

Dit betekent niet dat je elke keer een heel nieuw cv moet maken! Het gaat erom dat je jouw kwaliteiten die aansluiten bij de functie beter belicht! Bijvoorbeeld: Wordt er bij deze functie specifiek gevraagd om de opleiding elektrotechniek? En jij hebt hier een opleiding voor gevolgd? Zet dit dan bovenaan bij je opleidingen.

๐†๐š ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐š๐š๐ง ๐๐ž ๐ฌ๐ฅ๐š๐  ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ก๐ž๐ญ ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ฃ๐ž ๐œ๐ฏ?

Let ook hier nog even op:
  • Zorg voor een overzichtelijke opmaak
  • Maak je cv niet langer dan 2 A4tjes.
  • Laat je cv controleren op spelfouten
  • Gebruik een professionele foto als je die bijvoegt en geen vakantiefoto.

๐๐ž๐ง ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐จ๐ฉ ๐ณ๐จ๐ž๐ค ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ฆ๐ž๐ญ๐š๐š๐ฅ๐ญ๐ž๐œ๐ก๐ง๐ข๐ž๐ค ๐ž๐ง ๐ฐ๐ข๐ฅ ๐ฃ๐ž ๐ก๐ฎ๐ฅ๐ฉ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐œ๐ฏ? 

Vul het contactformulier in en laat in het bericht weten dat je graag je cv wilt laten beoordelen.