Wat doet een mechanisch monteur?

Wat is een mechanisch monteur?

Een mechanisch monteur kan zich binnen een bedrijf bezighouden met het uitvoeren van onderhoud, reparaties en installaties van alles dat mechanisch is. Onder mechanisch verstaan wij alles dat kunstmatig beweegt. Een mechanisch monteur specialiseert zich vaak in specifieke apparatuur, of technieken die binnen verschillende soorten apparatuur kan worden toegepast. Hij of zij heeft doorgaans een technische studie genoten, waarbij je kunt denken aan bijvoorbeeld elektrotechniek, werktuigbouwkunde of civiele techniek. Vaak dient de monteur te beschikken over diverse certificaten, om te waarborgen dat hij of zij zijn of haar werk op een verantwoorde en veilige manier kan uitvoeren.

Hoe ziet de werkdag van een mechanisch monteur eruit?

Als monteur ben je in sommige gevallen werkzaam vanuit een vaste standplaats, maar afhankelijk van de organisatie waarvoor je werkt kan het ook voorkomen dat je bij klanten op locatie werkzaamheden verricht. De werktijden kunnen in deze functie behoorlijk uiteenlopen. Zo kunnen monteurs te maken krijgen met ploegendiensten, overwerk en onregelmatige diensten. Wanneer een monteur werkzaamheden uitvoert op locatie bij de klant wordt door de werkgever een voertuig beschikbaar gesteld. In dit geval dien je als kandidaat dan ook te beschikken over een rijbewijs (B).

Wat verdient een mechanisch monteur?

Het gemiddelde salaris van een mechanisch monteur ligt tussen de € 2.000,- en € 3.200,- bruto per maand. Bij het vaststellen van het salaris wordt gekeken naar variabelen als ervaring, opleidingsniveau en moeilijkheidsgraad van de uit te voeren werkzaamheden.

Openstaande vacatures voor mechanisch monteur

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor mechanisch monteur? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.

Bekijk hier alle openstaande vacatures voor (mechanisch) monteur