Wat doet een hydraulisch monteur?

Wat is een hydraulisch monteur?

Als hydraulisch monteur voer je binnen een organisatie onderhoud, reparaties en installaties uit van machines die gebruik maken van hydraulische aandrijftechniek. Onder hydraulische techniek verstaan we techniek die wordt aangedreven door een vloeistof. Hierbij kun je denken aan pompen, motoren/cilinders of veersystemen. Een hydraulisch monteur heeft in de leer een technische opleiding genoten zoals bijvoorbeeld werktuigbouwkunde of civiele techniek, waarbij later is gekozen voor de specialisatie hydrauliek. De monteur dient kennis te hebben genomen van de gestelde veiligheidsinstructies, welke zijn vastgelegd in branche-specifieke normen en wetten. Bij hydraulische techniek wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van oliën, welke zowel organisch als synthetisch kunnen zijn vervaardigd.

Hoe ziet de werkdag van een hydraulisch monteur eruit?

Hydraulisch monteurs kunnen werkzaam zijn op een vaste werkplek, zoals een werkplaats of fabriek, maar kunnen eveneens werkzaamheden uitvoeren bij de klant op locatie. Hiervoor dient de kandidaat in kwestie te beschikken over een rijbewijs (B), en wordt een auto of bus vanuit de zaak beschikbaar gesteld. Als monteur krijg je binnen sommige bedrijven te maken met overwerk, onregelmatige diensten en ploegendiensten. Afhankelijk van je persoonlijke arbeidsovereenkomst en de CAO die geldt voor de sector waarbinnen je werkzaam bent, gelden hiervoor aanvullende toeslagen.

Wat verdient een hydraulisch monteur?

Het gemiddelde salaris van een hydraulisch monteur ligt tussen de € 2.300,- en € 3.500,- bruto per maand. Je salaris wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren zoals, werkervaring, opleidingsniveau, geldige certificaten en moeilijkheidsgraad van de uit te voeren werkzaamheden.  

Openstaande vacatures voor hydraulisch monteur

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor hydraulisch monteur? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.

Bekijk hier alle openstaande vacatures voor (hydraulisch) monteurs