Wat doet een CNC Frezer?

Wat is een CNC Frezer?

Een CNC Frezer vervaardigt producten of productonderdelen uit metaal. De afkorting CNC staat voor Computerized Numerical Control en wordt gebruikt voor computergestuurde machines waarmee werkstukken of onderdelen hiervan worden geproduceerd of bewerkt. Een CNC Frezer maakt hierbij gebruik van een machine die in staat is met behulp van een zogeheten frees sleuven, randen en groeven aan te brengen in metalen materiaal of materiaalstukken. In de regel heeft een CNC Frezer een technische opleiding genoten in de vorm van een Mbo-opleiding, vakopleiding of cursus. Het frezen (zowel handmatig als machinaal) scharen wij onder de noemer verspanende bewerking, wat inhoudt dat er materiaal wordt verwijderd om een specifiek resultaat te creëren.

Hoe ziet de werkdag van een CNC Frezer eruit?

Hoe je werkdag eruitziet is afhankelijk van het type bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Over het algemeen werk je vanuit een vaste werkplek, in de vorm van een werkplaats of fabriek. Voor sommige bedrijven geldt een vast rooster van 8 tot 5, daar waar andere bedrijven werken met wisselende shifts of ploegendiensten. De werkzaamheden vinden nagenoeg altijd binnen plaats.

Wat verdient een CNC Frezer?

In deze functie verdien je gemiddeld tussen de € 2.000,- en € 2.800,- bruto per maand. Dit is op basis van een fulltime dienstverband. Overwerk en onregelmatige werktijden kunnen resulteren in aanvullende toeslagen, afhankelijk van individuele afspraken en de voor jou geldende CAO.

Openstaande vacatures voor CNC Frezer

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor CNC Frezer?Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.

Bekijk hier alle openstaande vacatures voor CNC Frezers