Wat doet een CNC Draaier?

Wat is een CNC Draaier?

Een CNC Draaier is doorgaans werkzaam binnen een bedrijf dat constructies of machines vervaardigt uit metaal. CNC staat voor Computer Numerical Control, en wordt gebruikt voor computergestuurde apparatuur waarmee materiaal wordt bewerkt of geproduceerd. Andere benamingen die je kunt tegenkomen voor deze functie zijn CNC Frezer of CNC verpaner. Onder verspaning verstaan wij technieken die worden gebruikt om materiaal te verwijderen van houten-, metalen- of kunststof producten of productonderdelen om het gewenste resultaat te krijgen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het aanbrengen van groeven, sleuven of randen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd aan de hand van specificaties en tekeningen, welke je als kandidaat moeiteloos dient te kunnen interpreteren.

Hoe ziet de werkdag van een CNC Draaier eruit?

Over het algemeen ben je werkzaam in een werkplaats of fabriekshal waar de benodigde apparatuur staat opgesteld. Je kunt als CNC Draaier te maken krijgen met afwijkende werktijden in verband met overwerk, ploegendiensten of onregelmatige diensten. Afhankelijk van de voor jou relevante CAO en de afspraken die zijn vastgelegd in je persoonlijke arbeidsovereenkomst kunnen hiervoor aanvullende toeslagen gelden. Een andere titel die je soms voor deze rol tegenkomt is CNC Operator. In dit geval wordt vaak een CNC Draaier bedoeld die ook in staat is om de machine te programmeren.

Wat verdient een CNC Draaier?

Het gemiddelde salaris van een CNC Draaier ligt tussen de € 2.000,- en € 2.800,- bruto, op basis van een fulltime dienstverband. Dit kan variëren afhankelijk van zaken als werkervaring, opleidingsniveau en werktijden.

Openstaande vacatures voor CNC Draaier

Ben je enthousiast en ben je benieuwd naar de openstaande vacatures voor CNC Draaier? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures om te kijken of er een bij jou past.

Bekijk hier alle openstaande vacatures voor CNC Draaiers