Naar actueel

Krapte op de arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt.

U leest het overal, de krapte op de arbeidsmarkt neemt nog altijd toe. Tegenover elke vacature stond in het vierde kwartaal in 2018 gemiddeld 1,3 werklozen ten opzichte van 2013 waarbij er toen 7,1 werklozen tegenover de openstaande vacatures.

Samengenomen is dat evenveel als in de eerste drie kwartalen van 2008, maar in die tijd waren er 79 openstaande vacatures op elke 100 werklozen. In het 4e kwartaal waren dat er 80 op de 100. Momenteel is de arbeidsmarkt nu vijf kwartalen op rij gespannen. Volgens het CBS betekent een gespannen arbeidsmarkt dat de vraag naar arbeid bovengemiddeld is en het beschikbare aanbod relatief laag (bron: CBS). 

 chart krapte arbeidsmarkt

Hierdoor is de kans groot dat de juiste kandidaat voor u, op dit moment niet actief op zoek is naar een nieuwe baan. Veel mensen zijn ‘latent’ op zoek. Ze zitten op hun plek in hun huidige baan en zijn niet voornemens om van werkgever te veranderen. Totdat … die ene vacature langskomt die hun echt raakt. Richt u zich op deze latent werkzoekenden? Gebruikt u een intro die iedereen tegenwoordig gebruikt? Dan verdwijnt u gegarandeerd in de grijze massa tussen alle andere vacatures. Verstandig is het dus om de standaard teksten te vermijden en juist de nadruk te leggen op het unieke wat uw organisatie te bieden heeft (bron: werf-en.nl).