Naar nieuws

De kans die alles veranderde!

Sanne van Vuuren is senior consultant en heeft bij De Groot Personeel in Techniek van alles meegemaakt. Sommige ervaringen zijn zo bijzonder, dat we die graag met jullie delen. Want zoals Sanne het zelf zegt: “Hierdoor is mijn werk zo leuk!”

We vertellen het verhaal van Sharlon. Na veel tegenslag kreeg hij een kans die hij met beide handen aangreep. 

sharlon coredux akkoordcoreduxEen heel bijzondere man… 

Sanne: “Maart 2021 sprak ik een heel bijzondere man… Ik kreeg een cv toegestuurd van Sharlon, bekend bij de Springplank. Dat is een organisatie in Tilburg die klaar staat om je te begeleiden naar een ‘normaal’ bestaan als je om wat voor reden dan ook in een moeilijke situatie terecht bent gekomen. Door tegenslagen in zijn leven had Sharlon bijvoorbeeld geen vast verblijfadres.”

Sharlon had inmiddels wel weer alles op de rit, maar kreeg helaas wederom een tegenslag te verwerken: door Covid- 19 werd hij boventallig verklaard bij zijn werkgever en moest hij op zoek naar een nieuwe baan. 


“Mevrouw van Vuuren, vergeet u niet ons gesprek vandaag!” 

Na een gesprek van 15 minuten met Sharlon werd Sanne nieuwsgierig en ze nodigde hem uit voor een video intakegesprek. “In plaats van dat ik de kandidaat een herinnering stuur, herinnerde Sharlon mij er 20 minuten voor het gesprek aan dat we een intakegesprek zouden hebben. Met de woorden: “mevrouw van Vuuren, vergeet u niet ons gesprek vandaag!”, vertelt Sanne.quotefotos_copy.png
“Ik sprak met een zeer gemotiveerde en sociale meneer die koste wat het kost zo snel mogelijk
aan de bak wilde, want een uitkering was geen optie. Hij moest en zou in een werkritme komen
en zijn eigen centen verdienen om alles te kunnen betalen.
Ik vertelde hem over een bedrijf in Tilburg, CoreDux, waar ze op zoek waren naar gemotiveerde TIG-lassers. Sharlon werd direct erg enthousiast en vroeg wanneer hij op gesprek zou kunnen. Na een kort overleg met de werkgever was hij van harte welkom om eens kennis te maken”.

Het eerste gesprek verliep niet vlekkeloos voor Sharlon. Hij was enorm vroeg van huis vertrokken, maar raakte verdwaald in een omgeving van Tilburg die hij niet kende.

 Sanne denkt terug en vertelt: “Ik denk dat dit wel van invloed is geweest tijdens het gesprek, maar er volgde toch een tweede gesprek. Sharlon heeft zichzelf tijdens dit 2e gesprek overtuigend laten zien en een goede proeflas gemaakt. Hij mocht direct starten.”

sharlon coredux 2

 

 Al snel bleek dat Sharlon inderdaad de juiste match was! Hij heeft het ontzettend naar zijn zin als TIG-lasser en is blij met zijn collega’s. Hij geeft aan: “Ik ben zo blij dat ik nu een baan heb waar ik blij van wordt en waar ik hard kan werken.”
 
Sanne besluit: “Dit is wat mijn werk zo leuk maakt! Door samen met de opdrachtgever te kijken naar mogelijkheden binnen het bedrijf voor een kandidaat die ik in bemiddeling heb, heeft Sharlon de kans gekregen zichzelf te bewijzen. Sharlon, wij zijn trots op wat jij hebt bereikt en dat je bent wie jij bent!”

 

       

Wil jij ook je eigen succesverhaal realiseren?

Neem contact met ons op