Naar actueel

Aantrekkelijk om een 50+er in dienst te nemen?

‘UWV helpt u graag mee!’ Zij komen met de Regelhulp Financieel CV.

Tegenwoordig zijn we in ons 67ste levensjaar vaak nog aan het werk. De AOW leeftijd is opgeschoven. Dit betekent dat 50+ers nog heel wat jaartjes door moeten. Veel medewerkers in deze doelgroep zijn ook nog fit en vitaal genoeg om ook heel wat jaartjes door te gaan. Voor deze doelgroep gelden tegenwoordig vaak aantrekkelijke financiële regelingen!

UWV heeft een zogenaamde regelhulp gemaakt om het de  werknemer en de werkgever een stuk makkelijker te maken, zodat ze snel kunnen kijken wat voor financiële regelingen er gelden voor de werkgever. Op basis van de ingevulde gegevens, ontstaat een persoonlijk overzicht van de voor hem/haar (mogelijk) geldende regelingen; het financieel CV.  Het doel van de regelhulp is om te voorkomen dat werkgevers door onwetendheid voordelen mislopen. Daarnaast maakt het natuurlijk het aannemen van een 50+ laagdrempeliger. Benieuwd naar de regelhulp? Neem een kijkje op de desbetreffende website van het UWV.

Buiten het financiële voordeel, merken we ook dat de werknemer in de categorie 25 tot 45 jaar een stuk sneller van beroep wisselt. (Bron: CBS)
Bij de werknemers in de categorie 45 jaar en ouder zien we een aanzienlijk langere loopbaan bij één dezelfde werknemer. Wanneer een 50-plusser ergens werkt, is het voor hen vaak financieel gezien het rendabelst om daar te blijven zitten.

Kortom 2 belangrijke voordelen:
1. 50+er in dienst = aantrekkelijke financiële regelingen!
2. 50+er in dienst = vaak een langer dienstverband

Overtuigd? En bent u nog op zoek naar een goede loyale medewerker in de metaalbranche?
Neem dan contact met ons op en ondervindt zelf de voordelen!